GÜNAYDIN

 Sabahleyin yüzümüze hafif bir el dokunuşuyla ve tatlş bir tebessümle;

-Günaydın hayatım, hadi kalk kahvaltı sofrası hazır canım....
Diye seslenen biri. Sevgi dolu bir ses.yeni güne;sevilenle,sevenle sevgi dolu bir gülümseme ile başlanması.
El yüz yıkanması,dişlerin fırçalanması ve hafif hafif giden o uyku mahmurluğu ile oturulan kahvaltı sofrası.
-Seni uykucu koca çocuk seni,uyandırmasam uyanacağın yok diyen,sanki kırılaçakmış da kırmamak için elinden geleni yapmaya çalışan bir sevgi abidesinden, sevgi dolu sitemkar bir kaç söz.
-Yok canım uyuyakalmışım hayatım.
-Hadi hadi kahvaltını et,daha tıraş olacaksın geç kalacaksın sonra.Hadi biraz acele et canım.
Diyen sevgi dolu bir ses.
-Biraz daha yatsaydık ya beraber ne olurki.
-Hadi hadi kahvaltını bitirde doıru işine.Koçaçocuk.Acele et geç kalacaksın.
Kahvaltı sonrası aceleyle traş faslı ,giyinme ve sokak kapısında vedalaşma.
Kadının iki eli ile erkeğin yüzünü avuçlarının içine alarak tüm sevgisiyle küçük ama anlamı çok büyük bir öpücük kondurması. Bu temasla titreyen iki vucud ve erkek tarafından verilen..mutlu ama anlamlı karşılık.
-Hayırlı günler,allah hayırlı işler versin hayatım,güle güle. Diye uğurlanan bir eş. Gözden kayboluncaya kadar dönüp,dönüp el sallamalar. Akşama kadar büyük bir mutluluk içine çalışma. Mesainin bitmesi ve eve dönüşün dört gözle beklenişi. Sevginin oluşturduğu bir dünya.Sabahleyin güle güle diye uğurlanan ,akşamları hoşgeldin diye sevgi fışkıran mutlu gözlerle karşılanan bir eş. Gözlerle yapılan dokunmalar. Gözlerle yapılan okşamalar. Akşam yemeğinden sonra sevgi ile yoğurulup,sevgi ateşiyle pişirilen bir fincan kahve.Kahveyi içeninde her yudumda içine sevgi doldurması. Gece boyunca mükemmel bir muhabbet ve gecenin son noktasının konduğu yatma faslı. Sevgilerin ve dokunuşların harman olduğu yer. Sözlerin bittiği. Herşeyin tamamen dokunuşlarla ve fısıltılarla oluştuğu muhteşem bir ortam. Zamanın tamamen durduğu. Arzuların herşeye galebe çaldıðı zamanların bir su gibi akmasına rağmen,sanki zamanın durduğu,durdurulduğu o mutlululuk anları.Dudakların kıpırdamaktan başka bir şey yapamadığı, sözlerin kifayetsiz kaldığı zamanlar.Dokunuşların yön verdiği saadet ve mutluluk dolu anlar . Ve sonunda yorgunluktan bitap düşmüş iki yorgun kalbin tek bir vucut halinde kalakalmaları. Zamanın tam anlamıyla durması,durdurulması. Neden sonra bir birine sevgiyle bakan iki çift gözün tekrar büyük bir mutlulukla kapanması.
İşte hayat bu. Yaşam bu. Sevginin harman olduğu bir yuva.
Sevgi. Aşk.Masumiyet. Ve de.. Yaşamın ta kendisi.
İyi geceler tatlım.

Kamil ERBİL

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIRDIĞIN YERDEN KIRILIRSIN.

USTAM,YARIM EKMEK İÇİ KÖFTEDE BANA !..

RAHAT UYU YAVRUM